Poseidon och gamla kamerorHoppsan, lyckades visst glömma att blogga på någon vecka eller så...
Kan dock försvara mig med att berätta att det dock hänt mycket under den tiden. Åkte till Sunne Vattenland en dag och brändemig givetvis åkte vattenrutschkanor så det stod härliga till. Har börjat lyssna på Breaking Dawn/Så länge vi båda andas av Stephanie Meyer fast jag egentligen inte är något större fan av Twilight. Har sett Someone Like You Hugh Jackman = awesome, Eragon, Willow min enda tanke: ooooooh, Flitwick!, The Librarian; The Curse of the Judas Chalice no comment.
Ser just nu på Percy Jackson & the Olympians: the Lightning Thief. I think I like it. Dr Hunt från Grey's Anatomy spelar Poseidon! :D
Hittade förresten en gammal kamera på loppis, har dock ingen aning om den funkar eller inte än. Något märke jag inte känner till var det i alla fall, något på M...
Åh, och imorgon blir det tältning! :)


Nyckelpigor och chips (och en och annan bok)Gissa vad? Jo, jag har börjat läsa ännu en bok. En liten hattaffär på hörnet heter den, och är skriven av Marita Conlon låter lustigt McKenna. Misstänker att den kommer bli en av mina favoritböcker. Den är söt, och i framtiden kommer jag tänka mig att alla i Dublin går runt med hatt på huvudet. Gillar dessutom att man får lära sig lite om kunderna som kommer in i affären innan de faktiskt kommer dit, om hur deras liv ser ut och liknande. Tycker om när böcker inte bara fokuserar på huvudkaraktären konstant.
Tidigare klättrade en liten nyckelpiga nej, inte jag med bara två prickar omkring på fönstret. Försökte ta kort på den, men mitt objektiv är för dåligt ville inte samarbeta just då. Lyckades visst äta chips förut, Disa the shady dog blev glad när jag var så koncentrerad på boken att jag tappade på golvet.

Humlor och regnUtanför lägenhetsfönstret regnar det eller, vänta, det slutade visst precis och himlen är dystert grå. Igår läste jag ut Vad skulle du ha valt av Annika Thor och Eldens hemlighet av Henning Mankell. Har aldrig läst något av Henning Mankell förr, men funderar på att kanske läsa Wallander fast Beck är tre triljarder gånger bättre. Vet inte riktigt vad jag tyckte om böckerna, fick samma känsla av dem trots att de var helt olika. Den första kändes som om den handlade om för allvarliga saker för så unga människor, och den andra hade jag svårt att sätta mig in, på något vis.
Humlan på bilden kröp omkring i mitt fönster imorse, och jag var tvungen att ta en bild på den innan jag lät den flyga iväg. Egentligen tycker jag inte vidare mycket om insekter förutom nyckelpigor ;) men humlor är ganska söta.


En uggla kring min halsDet blev en sväng in till stora staden Karlstad idag, där bland annat den här lilla krabaten inhandlades. Den är dock inte så liten, närmare en decimeter för att vara exakt. Kanske vore ett sådant halsband en bra present till uggleälskande Linn som fyller år snart? Hm, we'll see...
I övrigt har jag läst en massa som vanligt, har den senaste veckan hunnit med Bridget Jones Dagbok, Män som hatar kvinnor, Sommarboken och Ingen hör hemma här mer än du. Nu har jag bara sisådär halva bokhyllan kvar med olästa böcker, med andra ord...

Vi sitter i samma bilSitter just nu i en bil på väg mot Örebro stad. Ja, med hela den bärbara datorn i knäet. Teknikens under, ni vet. Bilden är för övrigt från fjället som jag inte minns namnet på där vi träffade på renar. Okej, så jag hade egentligen inte så mycket mer att berätta än att jag sitter i en bil och skriver, eftersom jag tyckte det var lite coolt. Kanske är lite nördig.
Träffade förresten ungefär halva högstadieklassen i fredags, treeeeeevligt! :]
Är ganska sugen på att gå på bio också, fast den enda film som man kan se verkar vara Eclipse, och... Ja.


Vandring och knottSom nämnt i förra inlägget var jag i Härjedalen mellan söndag och torsdag. Trevligt var det och träningsvärk fick jag inte en enda gång...

Första dagen satte vi oss alltså i bilen senare än planerat runt halv tio och började den fem timmar långa bilesan. Stannade och åt vid ett ställe som hette Millans hörna, passande nog. Väl framme vid stugan med den fina utsikten om det inte varit för ett par tallar packades det upp saker och bäddades. Sedan blev det köp av fiskekort, och så fiskning. Det fångades inte en enda fisk, men myggen och knotten verkade älska mig.


Andra dagen
snörades vandringsskorna och vi gick upp på Digerdödenvålen som låg 1032 meter över havet. Satt och fikade vid vad som senare skulle visa sig vara ett stup, huh. Efter det var vi rätt trötta, så tillbaka i stugan lästes det en del, innan vi alla somnade. På kvällen blev det metning i en bäck, där lilla lillasyster lyckades dra upp tio fast jag påstår att det bara var åtta öringar, medan jag fick upp storartade två. Nåja...


Tredje dagen
 påstod jag yr.no att det skulle bli regn, så vi tog en sväng i Härjedalen istället. Bland annat besökte vi Sveg, deras största ort för stad är det inte tillräckligt stort för att vara. Även denna kväll blev det fiske, med mygghatt den här gången, så att vi inte skulle bli uppätna hallelujah(!).


Fjärde dagen
klättrade vi upp för ännu ett fjäll som jag råkat glömma namnet på, där vi träffade på renar. Spelade dessutom in en massa småvideos där, får se om jag kan sätta ihop dem till något... Även denna kväll skulle det fiskas, men jag var utmattad, och stannade istället i stugan där jag började läsa Män som hatar kvinnor. Gillade den inte alls förra gången jag började på den, men nu är den nästan urläst, heh.

Femte dagen blev det hemfärd på himla hemska krokiga vägar. Pizza i Malung som smakade bra och var mycket godare än den i Grums. Japp, det var den semestern!


Skoprövning och fingerbitandeIdag vid lunch enligt pappa, klockan ett räknar jag knappast som lunchtid blev det en sväng till stan, där det inhandlades vandringsskor. Ja, imorgon blir det ju nämligen att åka hela vägen upp till Lofsdalen. Bonjour träningsvärk, gissar jag på. Nåja, när ett par inhandlats åkte vi hem, och jag stack dumdristigt in fingrarna till kycklingarna. Klart att en av dem himla Falk bet mig i fingret... Sedan blev det för varmt, jag menar, 30 grader i skuggan(?!) att måla plankor i Falu rödfärg, och det såg ut som om jag förblödit flera gånger om. Efter att ha sett halva Spanien vs. Paraguay fotades pappa till valkampanjsbladet som ska skickas ut. Father for fullmäktige! Såg sedan resten av matchen, och tyckte synd om Óscar Cardozo då han missade straffen och grät i slutet.
Nåja, undrar ni varför det inte skrivs något här förrän på torsdag så är jag i fjällen fest hela kvällen och vandrar. Fast det betyder ju inte att ni inte kan kommentera...

Have I gone mad?Första juli idag, verkar det som, vilket betyder att jag haft sommarlov i nästan en månad. Vart tar tiden vägen, egentligen? Ser för tillfället på Alice i Underlandet dubbade filmer är det värsta som finns och tuggar Jenka och känner mig gammal eftersom tuggummi faktiskt VAR bättre förr. Åkte förresten och åt glass på mitt favoritställe förut, där de tillverkar egen glass. Hjortkvarn heter det, go there!

RSS 2.0